• Search

Beleidsmedewerker Studiedienst

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten nodigt sollicitanten uit om te solliciteren naar de functie van: 

Beleidsmedewerker bij de Studiedienst

Afdelingsprofiel

Het monetaire beleid van de centrale bank is van cruciaal belang voor de handhaving van macro-economische stabiliteit en daarmee het realiseren van een duurzame economische ontwikkeling van de twee landen.

De afdeling Studiedienst levert een belangrijke bijdrage aan het monetair beleid en maakt deel uit van de divisie Monetaire en Economische Zaken. Deze divisie heeft 20 medewerkers en is verantwoordelijk voor de verzameling, verwerking en rapportage van financiële en economische data, economische analyses en regulering van het buitenlandse valutaverkeer. De afdeling Studiedienst heeft thans 6 formatieplaatsen die worden ingevuld door economen. Elke medewerker is verantwoordelijk voor de analyse van ontwikkelingen binnen een bepaald beleidsgebied: reële sector, publieke sector, externe sector en monetaire sector. De sfeer is informeel, collegiaal en professioneel. Binnen de afdeling bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan opleidingen, cursussen en conferenties bij andere centrale banken en internationale instellingen zoals het IMF.

Inhoud van de functie

- Analyseren van economische indicatoren en het opstellen van korte en middellange termijn projecties;
- Bijdragen aan de ontwikkeling en het onderhoud van een economisch model voor Curaçao respectievelijk Sint Maarten;
- Verslag uitbrengen over de economische ontwikkelingen in het kwartaalbericht en het jaarverslag van de Bank;
- Afhandelen van interne en externe adviesverzoeken met betrekking tot financieel-economische vraagstukken;
- Presenteren en publiceren van onderzoekspapers op (inter)nationale fora en in lokale en internationale tijdschriften;
- Schrijven van directiespeeches en opstellen van directiepresentaties.

Functie-eisen

- Voltooide academische opleiding economie met één of meerdere van de afstudeervakken macro-economie, monetaire economie, openbare financiën of internationale economische betrekkingen;
- Ervaring met toepassen van kwantitatieve methoden en technieken van onderzoek;
- De Nederlandse en Engelse taal goed beheersen in woord en geschrift: in staat zijn complexe cijfermatige vraagstukken helder te formuleren, ondermeer in de vorm van artikelen en presentaties;
- Sterke empirische en analytische inslag;
- Zelfstandig en in teamverband kunnen werken.

Competenties en vaardigheden

- Resultaatgericht
- Teamplayer
- Eigen verantwoordelijkheid
- Probleem-analytisch vermogen
- Creatief vermogen
- Goede schrijfvaardigheden
- Goede presentatievaardigheden

De Bank biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals een salaris in lijn met uw opleiding en ervaring, opname in het Algemeen Pensioenfonds Curaçao en de mogelijkheid om (internationale) trainingen en/of opleidingen te volgen.

Een medische keuring en een antecedentenonderzoek maken onderdeel uit van de procedure. Een assessment kan onderdeel vormen van de sollicitatieprocedure.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met Mw. Candice Henriquez,  Hoofd Studiedienst. Tel: (599-9) 434-5500, e-mail: c.henriquez@centralbank.cw.

Voor alle andere informatie betreffende deze functie kunt u contact opnemen met Human Resources, de heer R. Corsen. Tel: (599-9) 434-5500, e-mail: hrm@centralbank.cw .

Klik hier om het sollicitatieformulier te openen.

Last updated: 23.07.2019 21:07